Playa Piskado of Playa Grandi, hoe je het noemen wil, the place to be om zeeschildpadden te spotten! Het strand is gelegen richting Westpunt. Verwacht geen torenhoge hotels, luxe strandtentjes, ligstoelen en massages. Het strand wordt voornamelijk gebruikt door vissers. Met hun bootjes komen zij vanaf zee en leggen aan bij Playa Piskado. Hun vangst maken ze schoon op het strand en het visafval gaat terug de zee in. Dat laatste maakt Playa Piskado nou juist zo aantrekkelijk. Niet omdat we graag snorkelen naar visafval, maar wel omdat dit visafval zeeschildpadden aantrekt.

Zodra je het water instapt en snorkelt richting de vissersbootjes, is het opletten geblazen. Waar groepjes snorkelaars zitten, zwemmen vaak ook zeeschildpadden. Het wil ook regelmatig gebeuren dat je er in verte ineens een aan ziet komen zwemmen. De meeste kans om zeeschildpadden te zien, heb je wanneer er vissers vis schoonmaken. Meestal gebeurt dit aan het einde van de ochtend en het begin van de middag.

Playa Piskado is een rustig strand, niet alle toeristen hebben dit stukje natuur op Curaçao al ontdekt. Juist de rust bij Playa Piskado zorgt ervoor dat de zeeschildpadden elke dag weer terugkomen. De schildpadden zijn niet bang voor mensen en zwemmen gerust een stukje met je mee. Laat jezelf niet verleiden door de schildpadden te ‘aaien’. Zeeschildpadden moeten niet bevriend raken met mensen, ze zijn dan een zeer makkelijke prooi voor stropers.

Sea Turtle Conservation Curaçao zet zich in voor de bescherming van de zeeschildpadden op en rondom het eiland. Zo zijn sommige zeeschildpadden gekenmerkt en houden ze in de gaten waar zeeschildpadden hun eitjes leggen om het nest te beschermen. Hoewel je rondom de wateren van Curaçao veel zeeschildpadden tegen kunt komen, zijn het helaas nog steeds beschermde diersoorten met een beperkte populatie. Sea Turtle Conservation Curaçao zet zich in voor een grotere populatie en het behoud van de zeeschildpad.

Geniet van wat de natuur je te bieden heeft bij Playa Piskado, maar houd daarbij goed in je achterhoofd dat de natuur je nog jaren wat wil kunnen bieden! Buiten de zeeschildpadden om, kun je bij Playa Piskado uiteraard ook een boel andere vissen spotten! Hou je niet van snorkelen? Ook vanaf de steiger heb je kans om zeeschildpadden te zien zwemmen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge