Wij hebben zelf geen last van een glutenallergie, gelukkig. In onze naaste omgeving zijn er echter wel mensen met een glutenallergie, waardoor wij altijd aan het kijken zijn naar mogelijkheden om glutenvrij te kunnen eten. Zo kunnen wij hen tippen of aanraden glutenvrije producten thuis te laten als er een groot assortiment is.

Er zit namelijk nogal wat verschil in het assortiment glutenvrije producten in het buitenland. Nederland kent een vrij karig assortiment en voor veel dingen kun je beter online terecht. Duitsland daarentegen is al wat meer thuis in glutenvrije producten. Maar hoe zit dat op een klein eiland in de Caraïbische Zee?

De Albert Heijn bij Jan Thiel verkoopt voornamelijk Nederlandse producten. Het aantal glutenvrije producten ligt niet erg hoog. Daarvoor kun je beter naar Vreugdenhil. Met veel Amerikaanse producten, kun je bij Vreugdenhil zeker terecht met een glutenallergie. De foto’s in deze post lijken mij daar een goed bewijs van. Verschillende soorten gedroogde pasta, ontbijtgranen, koekjes, wraps en zelfs glutenvrije pizza’s. Voor deze laatste mag je overigens je portemonnee trekken. Deze kosten rond de ƒ30! Omgerekend is dat ongeveer €15. Dat betaal je er in veel restaurants niet eens voor.

In Nederland kennen we voor specifiek glutenvrije producten een apart schap in de supermarkt. Ergens bij de natriumarme, suikervrije en overige producten staat vaak de stelling met glutenvrije producten. Dit in tegenstelling tot Curaçao, waar je tussen de reguliere producten gewoon glutenvrije producten kunt vinden. Meestal aangeduid met een groot teken op de verpakking. Enerzijds kun je dit prettig vinden. Als je trek hebt in koekjes, zoek je in het koekjesschap naar geschikte koekjes. Anderzijds bespaard een glutenvrije stelling je veel zoekwerk. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Bij meerdere restaurants is het mogelijk om glutenvrij te eten. Zo kun je dit bijvoorbeeld doen bij de Gouverneur, maar ook bij Tinto en Zanzibar aan Jan Thiel. De ijssalon Dulce verkoopt ook glutenvrij ijs. Zanzibar en Tinto werken samen en Tinto heeft een speciale glutenvrije frituur. Zo kun je ook van de heerlijke frietjes genieten bij Tinto, zonder kans op vervelende bijwerkingen.

Over het algemeen is het dus goed te doen om op Curaçao glutenvrij te eten. Niet alleen Vreugdenhil heeft glutenvrije producten, ook overige supermarkten hebben producten die geschikt zijn voor mensen met coeliakie. Echter, het assortiment bij Vreugdenhil is vrij groot, waardoor je ook een grotere keuzevrijheid hebt. Ben je geen fan van glutenvrij brood en bak je dit liever zelf? Dat is ook mogelijk. Wij hebben genoeg glutenvrije bakmixen zien staan!

5 comments

  1. Heel veel dank voor deze informatie. Nu kan ik tenminste een reis boeken naar Curaçao en eindelijk al mijn neven en nichten ontmoeten van wie ik tot nu toe alleen maar de namen ken.

  2. Geweldig goed nieuws ben nu met vak hier ik ga maandag meteen nr Vreugdenhil supermarkt om gluten vrije producten te kopen
    DANKJEWEL TOP

  3. was gisteren bij zanzibar jammer dat ik nu pas lees dat er glutenvrij friet is bij tinto. zanzibar heeft het niet maar las ergens wel dat zanzibar wel glutenvrije opties heeft. toch super bedankt voor de info. er schijnt ook een glutenvrije bakker te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge