De meest gestelde vraag voordat wij naar Curaçao vertrokken: “Gaan jullie daar snorkelen?”. En eerlijk? Dat was helemaal niet de intentie. Over het algemeen ben ik niet zo’n held in de zee. Je kunt geen vissen zien, maar voelt alleen maar glibberige dingen langs je benen gaan. Dan kun je je afvragen, wat is het? Is het een grote vis, een kwal of gewoon een stukje zeewier of plastic? Niks voor mij, dat snorkelen.

Totdat we binnenliepen bij de Decathlon. Inmiddels hadden we al veel meer keren de vraag gekregen of we ook zouden gaan snorkelen. Immers, we gingen naar Curaçao en de onderwaterwereld moet daar prachtig zijn volgens menigeen. Bij de Decathlon liepen we direct tegen een snorkelmasker aan waarmee je 180 graden zicht hebt in het water en gewoon door je neus en mond kunt ademen. Wat sceptisch en met jeugdsentiment liepen we er voorbij. Ik dacht meteen aan ‘de Snorkels’, een kinderprogramma uit de jaren ’80 en ’90. Je lijkt een beetje op een van die figuren met de EasyBreath op je hoofd.

Eenmaal thuis bleef ik toch nieuwsgierig naar de EasyBreath. Zouden we Curaçao niet tekort doen als we er niet zouden gaan snorkelen? Zouden we niet een heleboel moois gaan missen? Mijn nieuwsgierigheid werd steeds sterker. En ja hoor, 4 dagen voor vertrek stonden we weer in de Decathlon. Ditmaal in de rij bij de kassa. Met snorkelmasker en opzetstukje voor een actioncam. Ik ging overstag en koos voor een mintgroen exemplaar.

Nog geen seconde heb ik spijt gehad van mijn aankoop. De EasyBreath is er op het moment van schrijven in twee maten, S/M en M/L. Ik koos voor een S/M. Het masker is simpel in gebruik. Je zet de snorkel op het masker, totdat je een duidelijk klik hoort en hij niet meer kan bewegen/schuiven. Je masker is dan al bijna klaar voor gebruik! Zodra je het op je hoofd zet, dien je ervoor te zorgen dat er geen haren tussen het masker en je gezicht zitten. Zo voorkom je een lekkend masker. Als laatste kun je het masker eventueel nog wat strakker zetten door het elastiek wat aan te trekken.

Klaar om het water in te gaan! Duik er vooral niet in, want dat is niet goed voor de EasyBreath. De eerste keer in het water was ik verbaasd. Verbaasd door al het moois in de zee, maar ook zeker verbaasd door de helderheid van mijn zicht en het gemak van het masker. Zelfs in een zwembad kon ik niet met een traditionele snorkel over weg, dus dit was een verademing. De EasyBreath is geen moment van mijn zijde geweken als wij naar baaitjes gingen. Ik heb er de mooiste dingen mee gezien in het water, zo ook zeeschildpadden bij Playa Piskado. Het wordt afgeraden om met het masker op te duiken, het zuigt dan namelijk vacuüm.

Eventueel kun je het opzetstukje voor de actioncam nog op het masker zetten. Je schuift dit op hetzelfde stukje als waar je de snorkel op klikt. Alleen ditmaal eerst het opzetstukje en dan pas de snorkel. Hierdoor zit het direct goed vast. Je kunt je actioncam met behulp van een schroef bevestigen op het opzetstukje. Wij hebben het niet heel regelmatig gebruikt, omdat we het filmen met de hand toch prettiger vonden. Het opzetstukje kost €1,99 en wordt geleverd zonder schroef.

De EasyBreath van de Decathlon is zeker een aanrader. Ik heb er €29,99 voor betaald en er geen moment spijt van gehad. Het gemak waarmee je kunt snorkelen is zeker een van de grootste voordelen. Mocht je toch met je snorkel onderwater terecht komen, dan wordt het water langs de binnenkant van je masker afgevoerd. Het kan bijna niet in je neus of je mond komen door het speciale kapje. Het nadeel van het masker is de breeklijn die je kunt zien in het water. Het plastic is niet afgerond, waardoor je beeld een beetje vervormd. Mocht je dit echt heel storend vinden, zijn er ook andere (vaak duurdere) snorkelmaskers op de markt die deze breeklijnen niet hebben. Wij willen volgend jaar echter gewoon een tweede EasyBreath mee nemen, waar we dan ook heengaan op reis!

Je kunt de EasyBreath hier kopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge