Van lekker eten houden we (bijna) allemaal. Zo hebben wij ook in Curaçao gezocht naar plekken waar we zowel lekker als gezellig konden dineren. De keuken van Curaçao kent overigens veel invloeden van over de hele wereld. Gerechten die je op de traditionele menu’s in Nederland niet op de kaart ziet staan, maar in Curaçao wel zijn bijvoorbeeld geit en leguaan. Ervaringen met gerechten waarin één van deze dieren verwerkt zat, kunnen we helaas niet delen. Die hebben wij aan ons neus voorbij laten gaan.

Na wat recensies te hebben gelezen, besloten wij voor onze laatste avond een plekje op het balkon bij de Gouverneur te reserveren. De Gouverneur is gevestigd aan de Rouvilleweg in Willemstad. Als je in Punda op de handelskade naar Otrabanda kijkt, zie je het mooie historische pand van de Gouverneur. Het kenmerkt zich door de rode kleur. Dat gezegd hebbende, vanaf het balkon van de Gouverneur kijk je dus uit op de handelskade. Vooral wanneer de handelskade in de avond verlicht is, is dit een prachtig uitzicht om van te genieten bij het diner. Treur niet als het balkon al helemaal vol zit, de Gouverneur beschikt over een minstens zo mooie binnentuin!

Na een hartelijk ontvangst, kregen wij onze plek aangewezen en een drankje. Wij kozen ervoor om het voorgerecht over te slaan en ruimte over te laten voor het dessert. Wij zijn dus gestart met het hoofdgerecht. Uiteindelijk viel onze keuze op de mixed grill en de keshi yena, een traditioneel Curaçaos gerecht.

De mixed grill bestond uit een stukje ossenhaas, Caribische kip gemarineerd in kokos met een mango chutney en een stukje sparerib met heerlijke barbecuesaus. De stukjes vlees waren van goede kwaliteit en de smaak was heerlijk! Keshi yena is een stukje gevulde kaas met kip, pruimen, olijfjes, ui en wat rozijnen. Een bijzonder lekker gerecht, waarvoor je wel van kaas moet houden. Allebei zeker een aanrader. Naast het eten genoten we van een awa di lamunchi met fijn gemalen ijs. Hét drankje van het eiland.

Uiteraard konden we het diner niet afsluiten zonder een dessert. We konden het niet laten om te kiezen voor het grand dessert. Het grand dessert wordt omschreven als de selectie van de chef en was een variëteit aan kleine hapjes. Zo hebben wij mogen proeven van kesio, brownie, panna cotta, Caribische tiramisu en een bolletje vanille ijs. Kesio is een soort Antiliaanse crème brûlée. Wij waren geen fan van de kesio en panna cotta, maar dat lag niet aan de bereiding. Het is gewoon niet ons ding. De brownie is overigens echt hemels! Niet twijfelen, gewoon kiezen.

Al met al hebben wij een heerlijke avond gehad bij de Gouverneur. We kunnen een ieder aanraden hier een bezoek te brengen. Mocht je reserveren voor het balkon, dan raden we aan een plekje in het midden te vragen. Je hebt dan het mooiste uitzicht over Punda en de pontjesbrug.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge